Obavijest – upisi u srednju školu!

Poštovani učenici osmih razreda, roditelji,

Od dana 10. srpnja u 12:00 sati do zaključno 12. srpnja 2018. PRIJAVNICU iz sustava ispisuje razrednik u OŠ Milke Trnine Križ.

Preporučljivo je da u školu dođe učenik i roditelj/skrbnik kako bi se prijavnice što prije potpisale.

Prijavnica je obrazac koji sadrži konačnu listu prijavljenih obrazovnih programa, poredanih po prioritetima. Učenik i roditelj/skrbnik zatim potpisuju prijavnicu čime potvrđuju listu prioriteta odnosno odabir kandidata. Takva prijavnica čuva se u školi i ne nosi se u srednju školu.

Prijavnica nije upisnica!

Potpisivanje prijavnice s listom prioriteta ne jamči da će se kandidat i upisati na onaj izbor na kojemu je stekao pravo upisa u trenutku zaključavanja odabira,odnosno ispisivanja prijavnice, već predstavlja njegovu konačnu odluku o poretku prijavljenih programa obrazovanja.

Nakon potpisivanja razrednik će staviti kvačicu i nedostatak koji vam javlja će nestati.

Na datum 13.07.2018. ljestvice poretka postaju konačne i više se ne mijenjaju, a s ljestvica poretka pojedinih programa obrazovanja, obrisat će se kandidati koji do toga datuma nisu zadovoljili potrebne preduvjete za njihov upis.

U srednju školu u koju su stekli pravo upisa učenici u periodu od 13.-19. srpnja 2018. (pratite web stranicu škole koju upisujete) zajedno s svom ostalom potrebnom dokumentacijom nose UPISNICU.

Upisnica je obrazac koji sadrži osnovne informacije o obrazovnom programu ili programima u koje je kandidat stekao pravo upisa

Upisnica je dostupna na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a (www.upisi.hr), sami se ulogirate  svojim korisničkim imenom lozinkom i PIN-om. Dohvatite ju i isprintate.

Ukoliko nemate mogućnost printanja upisnice slobodno dođete u školu od dana 13.07.2018. od 12:00 sati, ali ne zaboravite ponesti korisničke podatke i PIN.

Nakon što kandidat potvrdi svoj upis vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici i dostavi je srednjoj školi, zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom, kandidat je upisan u I.razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.

Napomena:

Učenici koji u srednju školu ne dostave upisnicu te, ako je to potrebno, potvrdu liječnika školske medicine ili svjedodžbu medicine rada, odnosno potvrdu obiteljskog liječnika, gube pravo na upis i upućuju se na sljedeći upisni rok.

Za sve informacije, nedoumice možete nazvati tajništvo (01/2824 563).

„Nakon što se čovjek popne na neko veliko brdo, samo shvati da postoje još mnoga brda na koja se mora popeti.“  Nelson Mandela

Sretno!

LJETNI UPISNI ROK

Početak prijava obrazovnih programa

26.6.2018.

 

Završetak prijava obrazovnih programa

Početak ispisa prijavnica

 

10.7.2018.

 

Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica (učenici donose razrednicima)

12.7.2018.

 

Objava konačnih ljestvica poretka

 

13.7.2018.

Dostava dokumenata koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja srednje škole

(potvrda školske medicine, potvrda obiteljskog liječnika ili liječnička svjedodžba medicine rada, i ostali dokumenti kojima su ostvarena dodatna prava za upis) u srednju školu.

Dostava upisnice u srednju školu u koju se učenik upisao.

(škole same određuju točne datume za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja

i objavljuju ih na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole)

 

 

    13.7.-19.7.2018.

 

Službena objava slobodnih mjesta za jesenski upisni rok

  11.8.2018.