UGOVOR O SURADNJI IZMEĐU OSNOVNE ŠKOLE MILKE TRNINE I OSNOVNE ŠKOLE PEHLIN IZ RIJEKE

U subotu, 26. listopada 2013. u prostorijama Osnovne škole Milke Trnine u Križu održana je svečanost potpisivanja Ugovora o suradnji u području prijateljstva, obrazovanja, kulture, sporta i turizma između osnovnih škola Pehlin iz Rijeke i Milke Trnine.

Svečanosti su prisustvovali Zlatko Hrastić, potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Križ, Ivana Posavec Krivec, saborska zastupnica, Zlatko Hasan, ravnatelj Osnovne škole Milke Trnine, Željko Šimunić, ravnatelj Osnovne škole Pehlin, koji su nam se obratili prigodnim govorima te učitelji, učenici i roditelji obiju osnovnih škola.

Prije samog potpisivanja učenici naše škole zaželjeli su gostima dobrodošlicu malim programom. Nastupali su KUD Graničar, recitatori literarne skupine OŠ Milke Trnine (voditeljica Martina Marek Marinić), male mažoretkinje (voditeljica Branka Hasan), mali pjevački zbor (voditeljica Slavica Bevanda).

Nakon programa ravnatelji osnovnih škola i predsjednici školskih odbora pristupili su  potpisivanju Ugovora o suradnji, pri kojemu su razmijenili prigodne darove. Ravnatelj OŠ Pehlin školi je poklonio sadnicu smokve, plodove i proizvode od smokava (vino, ocat, sok, suhe smokve, džem, ulje) i keramičku smokvu, rad učenika keramičke skupine. Osnovna škola Pehlin je dobila dvije monografije (Milka Trnina, Križ), rad keramičke skupine  (voditeljica Vedrana Balković) pladanj s motivom moslavačke nošnje i podložak u obliku jabuke i 10 kašeta jabuka.

Nakon  potpisivanja i prigodnog darivanja slijedilo je razgledavanje škole i školskog voćnjaka, zatim je slijedio ručak za sve uzvanike s tradicionalnim moslavačkim jelima:  svinjsko pečenje na moslavački način, njoki u umaku od šampinjona, vanjkuši sa sirom, mlinci, salata i razne vrste kolača.

Uz učitelje OŠ Pehlin, OŠ Milke Trnine posjetili su i učenici, predsjednici petih razreda koje su dočekali predsjednici petih razreda naše škole. Učenici su obišli prostorije i okoliš škole, a posebno im se svidio voćnjak. Nakon ručka uslijedilo je druženje učenika uz nogomet i šalu u školskom dvorištu. Učenici se posebno vesele potpisivanju ovog ugovora zbog razmjene učenika između dviju škola, nadaju se sklapanju novih prijateljstava i druženju u Križu i Rijeci.