UPISI U SREDNJU ŠKOLU

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

ŠKOLSKA GODINA 2021./2022.

24. svibnja 2021.

Poštovani učenici i roditelji,

objavljena je Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. i publikacija “Idemo u srednju”.

U prilogu možete vidjeti bitne datume za upise kroz kalendar i hodogram, ali isto tako možete proučiti publikaciju, prezentaciju, skraćenu uputu i odgovore na pitanja.

Za dodatna pitanja obratite se svojim razrednicama.

 

 

UPISI U UČENIČKI DOM

NOVOST: Upis učenika u učeničke domove u školskoj godini 2021./2022. će se po prvi put u Republici Hrvatskoj provoditi elektroničkim putem preko mrežne stranice Informacijskog sustava prijava i upisa u učenički dom domovi.e-upisi.hr.

Odluka o uvjetima za prijam učenika prvih razreda srednjih škola u učeničke domove u školskoj godini 2021./2022.

 

 

 

 

 

  

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

ŠKOLSKA GODINA 2020./2021.

8. srpnja 2020.

Danas, 8. srpnja započinju prijave programa (škola). Prijaviti se može najviše 6 programa.

Programe možete prijaviti do 22. srpnja u 12,00 sati. Isti dan poslije 12,00 sati će se moći ispisivati prijavnice.

Prijavnice nije moguće ispisati ranije.

Ukoliko upisujete program koji zahtijeva dodatne provjere program morate prijaviti do 12. srpnja. U tom slučaju pratite obavijesti škola na njihovim web stranicama jer u razdoblju 13.7-16.7. ćete polagati dodatni ispit. I u tom slučaju ćete prijavnicu moći isprintati 22. srpnja. od 12,00 sati.

Listu prioriteta programa poredajte tako da na vrh liste postavite obrazovni program koji najviše želite upisati.

 

4. lipnja 2020.

Molimo sve da pročitaju publikaciju iz priloga s obzirom na ovogodišnje iznimno dostavljanje dokumentacije elektroničkim putem.

Novost od ove godine je mogućnost dostava prijavnica osobno ili elektroničkim putem (skenirano ili slikano).

Učenik može sam dohvatiti prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISPUSŠ u propisanom roku. Nakon što su učenik i roditelj/skrbnik ispisali i vlastoručno potpisali prijavnicu, prijavnica se može dostaviti razredniku osobno ili elektroničkim putem (slikana ili skenirana).

Prijavnicu sa svog sučelja iz sustava NISPUSŠ može dohvatiti i razrednik te je poslati učeniku u virtualnoj učionici ili elektroničkim putem.

Ako učenik nema mogućnost ispisati popunjenu ispisati popunjenu prijavnicu, učenik i roditelj/skrbnik mogu je digitalno potpisati te dostaviti razredniku elektroničkim putem.

Ako učenik i roditelj/skrbnik nemaju mogućnost ispisati popunjenu prijavnicu i nemaju digitalni potpis, popunjenu prijavnicu može ispisati razrednik, a učenik i roditelj/skrbnik dolaze osobno u školu i vlastoručno potpisuju prijavnicu.

Potpisanu prijavnicu elektroničkim putem može dostaviti samo roditelj/skrbnik i to, u pravilu, s elektroničke adrese koja je za kontakt roditelja/skrbnika navedena u e-Dnevniku. Ako je roditelj/skrbnik poslao potpisanu prijavnicu s elektroničke adrese koja nije navedena za kontakt u e-Dnevniku, razrednik treba kontaktirati roditelja/skrbnika telefonskim putem i provjeriti je li roditelj/skrbnik doista poslao potpisanu prijavnicu s te adrese.

 

NAPOMENA:

Molimo da provjerite imate li sve svjedodžbe koje bi vam mogle zatrebati za upise u SŠ (5., 6., 7. razred).

Ukoliko nemate molimo da što prije kontaktirate tajništvo. Podizanje duplikata/prijepisa će biti moguće do 20. srpnja, nakon tog datuma neće biti moguće sve do 24. kolovoza.

 

30. svibnja 2020.

Važna obavijest

Propisana je mogućnost dostave prijavnica za upis, upisnica u školu, kao i dokumenata o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, osobno ili elektroničkim putem u škole. Sva propisana dokumentacija može se uslikati ili skenirati te poslati elektroničkim putem.

Što se tiče dostavljanja originalne dokumentacije u osnovnu školu (prijavnice učenika koji su je poslali elektroničkim putem), dostavljanje originala nije potrebno.

Naknadno ćemo vas obavijestiti o e-adresama na koje ćete moći slati prijavnice.

Originalnu dokumentaciju učenika koja se predaje u srednju školu (upisnice i dokumenti koji su uvjet za upis) učenik ili roditelj/skrbnik može donijeti do kraja rujna 2020.

 

28. svibnja 2020.

Započinju prijave kandidata u sustav

 

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju u ponedjeljak 1. lipnja 2020. godine iza 12:00 sati.

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke.

Bitni rokovi:

1

2

Odluka:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

U prilogu možete preuzeti powerpoint prezentaciju vezanu uz upis u srednje škole.

 


 

Slijedite svoje želje i interese, ali da budete svjesni ograničenja pri odabiru pojedinih zanimanja i srednjih školi.

 Ne zaboravite niste sami, već su uz vas obitelj, prijatelji i škola.

U prilogu se nalaze važni dokumenti za upis u srednju školu te savjeti i preporuke koje vam mogu pomoći u izboru srednje škole.


http://www.hzz.hr/UserDocsImages/2017_hzz_sredisnja_brosura_v5_WEB_12062017.pdf

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_05_49_981.html

 


 

 

 

Ver peliculas online